Bakır Tencere

194,90TL

Bakır Tencere Ölçüsü

24 cm çap

19 cm kapaklı yükseklik

11 cm tencere derinliği

1.2 mm bakır kalınlığı (çok kalın bakırdan imal edilmiştir)

Bakır Tencere ve Tava

Tarihin şafağından bu yana, bakır tencereler mutfakların başlıca metali olmuştur. Paslanmaz çelik, döküm, granit ve diğer tencere tipleri ile karşılaştırıldığında bakır, süper iletken olması ve yüzeyinde virüs, mikrop yaşatmaması itibariyle her zaman üstün gelmiştir.

Bakır, kimyasal nitelik itibariyle evladiyelik tabir ettiğimiz şekilde uzun ömürlü, hijyen ve aşınmaya dirençlidir. Isı anlamında süper iletken olması ise bakır tencere ve tavalarınızın, mutfaktaki kabiliyetlerinizin sırrı kılar. Bir bakır tencere, paslanmaz çeliğe kıyasla 20 kat, aluminyuma kıyasla 2 kat daha hızlı ısı iletkenidir.

Bakır tencerelerin, ısı iletkenlik niteliği tencerenin her köşesinden aynı ısının yemeğinize verilmesine sebep olur. Bakır tencerelerde tarifleriniz, mükemmel bir dengede lezzet bulur. Bakır, hızlı pişirirken yemeğinizin suyunu içinde tutar ve bu da lezzetli bir sonuç için elzemdir.

Dünyadaki en ünlü şeflerin tercihi her zaman bakır tencere ve tavalar olmuştur.

Günümüzde yayınlanan makaleler bakırın yüzeyinde bakteri ve mikropların yaşayamadığını kanıtlıyor. Bakırın bu niteliğinden yola çıkılarak, bakır su boruları ve bakır kapı kolları ve daha bir çok bakır yüzey uygulaması ile inşa edilen Bakır Hastanesi (Hospital del Cobre) içinde yapılan 30 haftalık klinik testler sonucu, kişilerin sık temas ettiği ve hastalık bulaşımına sebep olduğu yüzeylerde mikroorganizmaların 90% azaldığı gözlenmiştir.

Bakır ve Kalay

Kalaysız bakırın asidik yiyeceklerle reaksiyona girip baş dönmesi, istifraya neden olduğu bilinir. Bu sebeple genel olarak bakır reçel kazanları sadece kalaysız üretilir.

Bakır, yumuşak bir metal olduğu için çizilmeye müsaittir. Bakır tencerelerin bilhassa çekiçle vurularak üretilmesi, çekiçli bakırın bu çizilmeye karşı gösterdiği dirençtir.

Bakır tencerelerin yüzey kaplamasında kalay veya paslanmaz çelik kullanılır. Paslanmaz çelik, bakırın süper ısı iletkenliğine gölge düşürdüğü için tercih edilmez. Kalay, bakırın ısı iletkenliğini korur lakin kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 2 senede bir yenilenmesi gerekir. Kalay kaplamanın zamanla parlak gümüş renginden mat griye dönmesi normaldir. Bu renk değişikliği normaldir ve sağlığınıza bir tehdit oluşturmaz.

Bakır kalaylama hizmetimiz için dükkanımızda açtığımız Kalay Hizmeti ürünlerini kontrol edebilirsiniz.

Bakır ve Dekorasyon

Girdiği her alanda çarpıcı bir etki yaratan bakırın sıcaklığı ile evinizin dekorunu ısıtabilirsiniz. Rafine tercihler ve kaliteye adanmışlığın bir sembolü olan bakır tencere ve tavalar, mutfağınızda kendini lezzete adamış bir şefin yaşadığına işaret edecek. Yerel özgünlüğe verilen değerin de elçisi olan mutfaktaki bakırlarınız, ev dekorunuzun her türlü katmanıyla kolayca bütünleşip, bir zenginlik yaratır.

Açıklama

Bakır Tencere Ölçüsü

24 cm çap

19 cm kapaklı yükseklik

11 cm tencere derinliği

1.2 mm bakır kalınlığı (çok kalın bakırdan imal edilmiştir)

Bakır Tencere ve Tava

Tarihin şafağından bu yana, bakır tencereler mutfakların başlıca metali olmuştur. Paslanmaz çelik, döküm, granit ve diğer tencere tipleri ile karşılaştırıldığında bakır, süper iletken olması ve yüzeyinde virüs, mikrop yaşatmaması itibariyle her zaman üstün gelmiştir.

Bakır, kimyasal nitelik itibariyle evladiyelik tabir ettiğimiz şekilde uzun ömürlü, hijyen ve aşınmaya dirençlidir. Isı anlamında süper iletken olması ise bakır tencere ve tavalarınızın, mutfaktaki kabiliyetlerinizin sırrı kılar. Bir bakır tencere, paslanmaz çeliğe kıyasla 20 kat, aluminyuma kıyasla 2 kat daha hızlı ısı iletkenidir.

Bakır tencerelerin, ısı iletkenlik niteliği tencerenin her köşesinden aynı ısının yemeğinize verilmesine sebep olur. Bakır tencerelerde tarifleriniz, mükemmel bir dengede lezzet bulur. Bakır, hızlı pişirirken yemeğinizin suyunu içinde tutar ve bu da lezzetli bir sonuç için elzemdir.

Dünyadaki en ünlü şeflerin tercihi her zaman bakır tencere ve tavalar olmuştur.

Günümüzde yayınlanan makaleler bakırın yüzeyinde bakteri ve mikropların yaşayamadığını kanıtlıyor. Bakırın bu niteliğinden yola çıkılarak, bakır su boruları ve bakır kapı kolları ve daha bir çok bakır yüzey uygulaması ile inşa edilen Bakır Hastanesi (Hospital del Cobre) içinde yapılan 30 haftalık klinik testler sonucu, kişilerin sık temas ettiği ve hastalık bulaşımına sebep olduğu yüzeylerde mikroorganizmaların 90% azaldığı gözlenmiştir.

Bakır ve Kalay

Kalaysız bakırın asidik yiyeceklerle reaksiyona girip baş dönmesi, istifraya neden olduğu bilinir. Bu sebeple genel olarak bakır reçel kazanları sadece kalaysız üretilir.

Bakır, yumuşak bir metal olduğu için çizilmeye müsaittir. Bakır tencerelerin bilhassa çekiçle vurularak üretilmesi, çekiçli bakırın bu çizilmeye karşı gösterdiği dirençtir.

Bakır tencerelerin yüzey kaplamasında kalay veya paslanmaz çelik kullanılır. Paslanmaz çelik, bakırın süper ısı iletkenliğine gölge düşürdüğü için tercih edilmez. Kalay, bakırın ısı iletkenliğini korur lakin kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 2 senede bir yenilenmesi gerekir. Kalay kaplamanın zamanla parlak gümüş renginden mat griye dönmesi normaldir. Bu renk değişikliği normaldir ve sağlığınıza bir tehdit oluşturmaz.

Bakır kalaylama hizmetimiz için dükkanımızda açtığımız Kalay Hizmeti ürünlerini kontrol edebilirsiniz.

Bakır ve Dekorasyon

Girdiği her alanda çarpıcı bir etki yaratan bakırın sıcaklığı ile evinizin dekorunu ısıtabilirsiniz. Rafine tercihler ve kaliteye adanmışlığın bir sembolü olan bakır tencere ve tavalar, mutfağınızda kendini lezzete adamış bir şefin yaşadığına işaret edecek. Yerel özgünlüğe verilen değerin de elçisi olan mutfaktaki bakırlarınız, ev dekorunuzun her türlü katmanıyla kolayca bütünleşip, bir zenginlik yaratır.

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“Bakır Tencere” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir